De mooiste campings en kampeerplekken in Nederland

Kamperen is natuurlijk het leukste met een beetje lekker weer. Daarom kiezen veel mensen eieren voor hun geld en vertrekken in de zomermaanden naar zonnige oorden, zoals Frankrijk, Spanje of Italië. Eigenlijk zonde, want daarmee mis je al het moois dat ons eigen kleine landje te bieden heeft. Een camping vakantie in Nederland is niet alleen lekker dichtbij huis, maar vaak ook goedkoper omdat je geen reiskosten hebt. Kies dit jaar eens voor een vakantie in eigen land en laat je verrassen door de mooiste plekken. Vlakbij zee of liever midden in de natuur? In Nederland is alles mogelijk!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met https://nl.camping-and-co.com/camping-rubrique-campings-in-zuid-frankrijk.

Groen, groener, groenst: Camping De Helfterkamp

Camping De Helfterkamp is winnaar van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2019 in de categorie 'De mooiste groene camping'. En dat is niet meer dan terecht! Deze camping ligt namelijk in Vaassen, aan de rand van de Veluwe. In deze omgeving zijn tal van prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet. Maar je kunt hier ook een boswandeling met je trouwe viervoeter maken, mountainbiken of zwemmen in natuurwater. Heb je kinderen? Zij hoeven zich ook zeker niet te vervelen. Er is een speelbos met een ondiep, stromend beekje, een kinderboerderij met kleinvee en animatie voor kinderen tot 12 jaar. Alles op camping De Helfterkamp straalt de rust en vrijheid van het boerse leven uit. Zo is de oude boerenschuur omgetoverd tot slecht-weer-accommodatie. Hier zijn een bibliotheek, televisiehoek en poolbiljart te vinden.

Giga glamorous: Boomhut Zuna

Houd je van een beetje luxe en glamour? Kies dan voor glamping! Deze manier van kamperen biedt dezelfde gezelligheid en natuurrijke omgeving, maar dan met de nodige comfort. Er zijn heel veel mooie glampings in Nederland te vinden en Boomhut Zuna in Twente is er daar één van. Deze boomhut ligt op 4 meter hoogte in vakantiepark Mölke en is van alle gemakken voorzien: een keukenblok, badkamer, 2 slaapkamers en een knusse woonkamer met uitzicht op de Regge en het park. De omgeving van Boomhut Zuna is schitterend en ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo zijn er diverse in- en outdoor speeltuinen, een overdekt zwembad en strandje. Ook is er een animatieteam die allerlei leuke activiteiten verzorgd.

Het beste van twee werelden: Stadscamping Deventer

Kun je niet kiezen tussen het maken van een citytrip of tot rust komen in de natuur tijdens een kampeervakantie? Op deze camping hoef je niet te kiezen. Stadscamping Deventer ligt namelijk aan de IJssel, op een steenworpafstand van het gezellige stadscentrum van Deventer. Vanaf je kampeerplek kijk je uit over het water en de stad. Neem het pontje naast de camping en voor je het weet zit je op een terras of ben je lekker aan het shoppen. Na een bezoekje aan het bruisende centrum, kun je heerlijk bijkomen in de natuur. Rondom de camping kun je vissen, kanoën of fietsen. En als je dan toch in de buurt bent, bezoek dan ook eens de IJsselvallei of Sallandse heuvelrug. Twee prachtige natuurgebieden waar je gegarandeerd helemaal tot rust komt.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software