Kamperen aan zee: 5 mooie bestemmingen

Wil jij van een heerlijke en goedkope vakantie genieten, dichtbij huis? Ook in Nederland en België kun je een fijne kampeervakantie beleven. Veel vakantiegangers gaan in de zomermaanden het liefst kamperen aan zee. Heerlijk wakker worden met de prikkelende zeelucht in je neus en de frisse zeewind door je haren. Niks fijner dan de hele dag aan het strand liggen en mooie wandelingen maken door de duinen. De kinderen rennen rond over het strand en duiken in de golven, terwijl jij heerlijk ontspannen een boekje leest. Het hele gezin geniet van het kamperen aan zee. Nederland en België zijn perfecte landen voor een ontspannen vakantie vol zon, zee en strand.

1. Zeeland

Om mooi te kamperen aan zee hoef je het eigen land niet eens te verlaten. Wie wil kamperen aan zee en lekker in Nederland wil blijven, kan overwegen om naar Zeeland af te reizen. Zeeland heeft een kustlijn van meer dan 650 meter lang. In deze waterrijke provincie zijn er tal van leuke campings pal aan het water. Gezellig de hele dag vertoeven op het goudgele strand van Cadzand en ’s avonds genieten van een vispannetje in een authentiek Zeeuws restaurant, hier kan het allemaal. Kamperen aan zee is nergens zo ontspannen als in Nederland. Je stapt in de auto en voor je het weet ben je aangekomen op de plaats van bestemming.

2. Bergen aan Zee

Wil jij kamperen in Noord Holland, direct aan zee? Dan kun je kiezen voor een van de leuke campings in Bergen aan Zee. Dit kustdorp beschikt over een fijn strand van zo’n drie kilometer lang. De lange kuststrook en het heerlijke gele zandstrand zijn bekend en geliefd bij vele watersportliefhebbers. Je beleeft er de perfecte combinatie van een actieve en ontspannen vakantie. Vanaf de brede duinen van Bergen aan Zee heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Noordzee. Het is ideaal om hier te kamperen met tent. Aan zee verveel je je geen moment. Je kunt er surfen, snorkelen, zwemmen of lekker ontspannen op het terras van een gezellige strandtent.

3. De Panne

Ook in België is het heerlijk vertoeven in de zomermaanden. Met uitgestrekte kuststroken, mooie duinen en gezellige badplaatsen heeft de Belgische kust veel te bieden voor diegenen die willen kamperen aan zee. België beschikt over verschillende mooie campings aan zee. Veel hiervan zijn gevestigd in de kustplaats De Panne. Hier kun je prachtig kamperen met de tent aan zee. Je kunt er heerlijk zwemmen in de verfrissende Noordzee en fietstochten maken door de mooie natuur. Ook ben je dichtbij mooie steden als Brugge en Gent. Kamperen aan zee in België is dan ook de ideale combinatie van genieten op het strand én leuke steden bezoeken.

4. Oostende

Ook de kustplaats Oostende is een echte aanrader voor wie wil kamperen aan zee in België. Je hebt hier de keuze uit verschillende campings pal aan zee. Sommigen hiervan beschikken ook nog eens over een eigen zwembad. Een van de meest populaire campings in Oostende is Camping Klein Strand. Deze enorme camping heeft bijna 700 staplaatsen en is favoriet bij veel kinderen. Klein Strand heeft allerlei voorzieningen voor kids, zoals een eigen animatieteam en allerlei leuke glijbanen. De kinderen kunnen hier dagenlang onafgebroken spelen. Een feest voor het hele gezin.

5. Le Touquet-Paris-Plage

Wie mooi wil kamperen met een tent aan zee en toch niet te ver wil reizen, kan naast België en Nederland ook een ritje naar Frankrijk maken. De mooie badplaats Le Touquet-Paris-Plage ligt in het noorden van Frankrijk, op slechts vierenhalf uur rijden vanuit midden-Nederland. In deze prachtige badplaats aan de Côte d’Opale bouwde veel rijke Parijzenaren hun vakantiehuis. Deze prachtige optrekjes, veelal gebouwd aan het eind van de negentiende eeuw, maken Le Touquet-Paris-Plage tot zo’n leuke bestemming. Behalve dat je er heerlijk kunt genieten op het fijne zandstrand, is het ook een erg mooi plaatsje. Je kijkt er je ogen uit aan de kleurrijke bouwwerken met hun prachtige gevels. Een echte aanrader voor wie het ultieme zon, zee en strand gevoel wil, zonder al te ver te rijden.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software