Glamping: wat is het?

Glamping: je hebt de naam ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen. Maar wat is glamping nou precies en voor wie is het geschikt? Glamping is een mix van de woorden ‘glamour’ en ‘camping’. De betekenis van het woord is dan ook: ‘in stijl kamperen’. Glamping is perfect voor iedereen die ervan houdt om midden in de natuur te zijn, maar niet wil inleveren op luxe. Je verblijft op een camping midden in de natuur, maar hebt toch de nodige comfort. Klinkt als de perfecte combinatie, toch?

Wat is een glamping vakantie?

De betekenis van glamping is dus een bepaalde stijl van kamperen. Lekker midden in de natuur verblijven, zonder de ongemakken van regulier kamperen te hoeven doorstaan. Bij glamping ga je niet helemaal back to basics, maar verblijf je in een luxe accommodatie. Glamping is ooit bedacht in Zuid-Afrika. Hier kwamen veel welgestelde reizigers die het land wilden ontdekken. Zij waren hierbij vaak maandenlang van huis en misten het comfort van eigen huis en haard. Daarom verbleven zij in luxe safaritenten, voorzien van een echt bed, sanitair en een keuken. Zo hoefden zij de luxe en het comfort van thuis niet meer te missen.

Glamping in Nederland

Inmiddels wint glamping ook steeds meer aan populariteit in Nederland. De vraag naar comfortabele accommodaties op campings blijft stijgen. Steeds meer ‘normale’ campings voegen dan ook luxe tenten en caravans toe aan hun aanbod. Ook de speciale ‘glamping’ campings schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze zijn tegenwoordig te vinden door heel Nederland. Glamping accommodaties komen in verschillende vormen. Zo heb je de keuze uit ruime lodgetenten, comfortabele mobile homes of extra luxe lodges. Hierbij geniet je van alle comfort die je in een hotel ook hebt, maar dan midden in een fris natuurgebied. Bekijk alle last minute glampings in Nederland

Wanneer is een camping een glamping?

Behalve dat de accommodatie over de nodige luxe moet beschikken (zo heb je bij glamping eigen sanitaire voorzieningen en een echt bed in plaats van een matje), spelen de grootte van de camping en de overige faciliteiten ook een rol. Tijdens het glamping kamperen heb je een stuk meer ruimte dan op een normale camping. Je bevindt je nog steeds midden in de natuur, maar dan met betere faciliteiten. Zo beschikken de meeste glamping campings over een (verwarmd) zwembad, een eigen restaurant en een supermarkt. Ook vind je er in de meeste gevallen sport- en wellnessfaciliteiten en een animatieteam voor de kinderen. Dit maakt glamping tot een ideale vakantie voor het hele gezin.

De voordelen van glamping

Nu je weet wat de betekenis van glamping is en wat een glamping vakantie precies inhoudt, wil je vast weten wat nou precies de voordelen zijn. Allereerst zijn de locaties perfect voor een vakantie met kinderen. Het leuke aan kamperen is dat zij alle ruimte hebben om lekker buiten te spelen. Dit voordeel heb je ook tijdens het glamping kamperen. Echter geniet je hierbij ook van het broodnodige comfort. Je hoeft niet te rijden met een eigen camper of caravan en hoeft ook geen ingewikkelde tent op te zetten. De glamping accommodatie beschikt over basisbenodigdheden als pannen en beddengoed, deze hoef je dan ook niet zelf mee te sjouwen. Ideaal voor een spontane, last minute trip dus!

Comfort en luxe

Het laatste voordeel van glamping is natuurlijk de luxe. Je slaapt op een lekker zacht matras, in plaats van op een matje op de grond. Ook beschik je over eigen sanitaire voorzieningen. Nooit meer ’s nachts over de camping banjeren met een wc-rol onder je arm! Douchen doe je gewoon onder je eigen douche en ook koken is een stuk gemakkelijker in een echte keuken. Kortom: glamping betekent alle voordelen van kamperen met de luxe die je van thuis gewend bent. Nu weet je precies wat glamping is en waarom het zo populair is!

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software