Zon, zee en strandvakantie nodig? Kies voor Kos!

Als je denkt aan een heerlijke vakantie om te genieten van zon, zee en strand dan denk je al snel aan het prachtige Griekenland. Griekenland is een land met vele eilanden, waarvan de ene nog mooier is dan de andere. Één van die prachtige eilanden is Kos, één van de grotere eilanden van het land. Kos is een eiland waar toeristen graag komen, en dat is niet voor niets. Dit eiland in de Egeïsche Zee heeft een zeer aangenaam klimaat waardoor het een groot deel van het jaar goed vertoeven is. Kos heeft kilometers lange kustlijn waar je als toerist heerlijk tot rust kunt komen. Naast mooie stranden kun je ook de ogen flink de kost geven op het eiland. Zo mag het bezoeken van het tempelcomplex Asklepieion niet ontbreken wanneer je er voor kiest om het eiland te gaan verkennen. Wat opvalt op het eiland is dat veel mensen de fiets gebruiken om zich te verplaatsen. Voor ons als Nederlanders een leuke manier om ons toch nog een beetje thuis te voelen.

Ontdek de mooie plekjes van Kos

Met een lengte van ongeveer 40 kilometer kun je het eiland prima rondrijden in een dag. Veel vakantiegangers kiezen de grootste stad van het eiland, Kos-stad, als uitvalsbasis voor de reis naar Kos. Vanuit die stad kun je gemakkelijk een auto huren om vervolgens het hele eiland te gaan verkennen. Bezoek populaire stranden zoals Lambi Beach of bezoek leuke dorpen zoals Kardamena of Kefalos. Tijdens jouw rondreis over het eiland is een tussenstop bij het tempelcomplex Asklepieion aan te raden. Deze tempels zijn te vinden net buiten Kos-stad waar je prachtige bouwwerken uit de eerste eeuw kunt bekijken. Of je nu een strandvakantie of een all inclusive naar Kos boekt, een rondreis over het eiland mag eigenlijk niet ontbreken.

Voor ieder wat wils

Kos heeft wat te bieden voor iedereen, hoe je ook graag je vakantie wil vieren. Hou je van drukte, een leuke stad en in de avond een lekker borreltje in een gezellig centrum? Kies dan voor een verblijf in Kos-Stad. Op het eiland zijn ook nog wat kleinere dorpjes te vinden. Deze liggen vaak ook aan het strand, maar zijn wat minder massaal dan dat Kos-stad is. Hier komen met name de toeristen die wat meer rust willen hebben.

Goed bereikbaar per vliegtuig

Griekenland, en ook Kos dus, is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Vanuit Nederland is het ongeveer 3 uur en 45 minuten vliegen naar Kos. Er gaan zowel vanuit Eindhoven Airport als Schiphol directe vluchten naar het Griekse eiland. Vanaf het vliegveld doe je er ongeveer 30 minuten over om in Kos-stad te komen.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software