Zo geef je een camping huisje een moderne uitstraling

Ben je eigenaar van een stacaravan, chalet, bungalow of andere recreatiewoning op een camping? En zou je deze vakantieplek nog mooier willen maken door het te moderniseren? Dan komt dit artikel zeker goed van pas. Hieronder lees je een aantal tips en ideeën om jouw vakantiehuisje een moderne uitstraling te geven.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een modern interieur komt pas echt goed tot zijn recht als het vakantiehuisje is opgeruimd. Om de woning langer netjes te houden, is het slim om extra opbergruimte te creëren. Koop bijvoorbeeld een grote kast met veel vakken of een aantal stijlvolle opbergmanden. Heb je een zolder of vide in de woning? Maak hier dan optimaal gebruik van. Zorg ervoor dat het eenvoudig bereikbaar is, bijvoorbeeld door middel van een vlizotrap. Deze trap kun je helemaal inklappen en neemt beneden dus geen ruimte in beslag. Het ziet er een stuk netter uit dan een ladder middenin de kamer.

Kies voor glazen schuifdeuren

Kies voor glazen schuifdeuren

Grote ramen geven een chalet of bungalow direct een moderne uitstraling. Hoe dunner het kozijn/frame, hoe ruimtelijker het zal ogen. Betrek de natuur nog meer bij de woning door te kiezen voor glazen schuifdeuren. Met een schuifpui kun je direct de tuin in stappen en tegelijkertijd het buitengevoel naar binnen halen.

Laat een lichtkoepel plaatsen

Een overvloed aan daglicht laat een ruimte groter en moderner ogen. Kijk daarom ook eens naar de mogelijkheden van een lichtkoepel. Laat bijvoorbeeld een vlakke lichtkoepel plaatsen die je handmatig of elektrisch kunt bedienen. Zo kun je het vakantiehuisje nog beter ventileren. Een platdakraam is erg geschikt voor in een vochtige ruimte zoals de badkamer of keuken, maar ook een mooie toevoeging aan de zithoek.

Koop een aantal moderne meubels en accessoires

Laat de moderne stijl op verschillende manieren terugkomen in het interieur. Koop een aantal meubels met een modern design of richt je vooral op de accessoires. Mix de moderne elementen gerust met andere interieurstijlen om jouw persoonlijkheid naar voren te laten komen. Een karakteristieke landelijke eettafel gaat bijvoorbeeld prima samen met een hele moderne hanglamp.

Laat een moderne vloer leggen

De vloer heeft een grote invloed op de totale uitstraling van het campinghuisje. Laat daarom een vloer leggen met een strak en minimalistisch uiterlijk. Van tegels met betonlook tot een onderhoudsvriendelijke PVC vloer. Laat je altijd goed adviseren door een professional. In een bungalow kun je bijvoorbeeld een moderne gietvloer laten aanbrengen, maar in een stacaravan is dat een minder handige optie.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software