Zo bereken je de omloopmaat van je caravan

Om de juiste maat van een luifel of voortent te kunnen bepalen, moet je weten wat de omloopmaat van je caravan is. Het is verstandig om deze omloopmaat zelf op een nauwkeurige manier op te meten. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat precies kunt doen.

Waarom dien je omloopmaat op te meten?

In de caravanpapieren, maar ook online is veel informatie te vinden over omloopmaten. Desalniettemin is het belangrijk om dit zelf (na) te meten. Je wilt immers niet met een verkeerd formaat luifel of voortent opgescheept zitten. Het kan namelijk zo zijn dat caravanfabrikanten wijzigingen aanbrengen aan de wielen of assen van de caravan, waardoor de omloopmaat wijzigt.

Hoe gaat het meten in z’n werk?

Het meten van aerodynamische caravans dient anders te gebeuren dan het meten van standaard caravanmodellen. Zorg voordat je begint met meten voor een lang touw, koord of meetlint, controleer of de caravan op een vlakke ondergrond staat en plaats de caravan waterpas op de wielen, zonder uitgedraaide steunen.

Meten van standaard caravanmodellen:

Begin aan de achterzijde van de caravan met meten: 1. Meet vanaf de grond onder de caravanrail, recht naar boven toe. 2. Volg de caravanrail naar de voorkant van de caravan. Zorg dat het meetlint door de caravanrail heen loopt. 3. Laat het meetlint aan de voorzijde van de caravan(rail) weer recht naar beneden lopen, tot op de grond.

Meten van aerodynamische caravanmodellen:

Begin aan de achterzijde van de caravan met meten: 1. Meet vanaf de grond onder de caravanrail, recht naar boven toe. 2. Laat het meetlint door de caravanrail naar de schuine voorzijde van de caravan lopen, tot aan het punt waar de afstand naar de grond 1,90 meter is. 3. Je volgt de caravanrail vanaf dat punt niet verder, maar meet de afstand recht naar de grond toe.

Je hebt nu de totale lengte en dus de omloopmaat caravan gemeten. Heb je een touw of koord gebruikt? Meet deze dan op met een meetlint.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software