Wat zijn de mooiste gebieden voor een camping in Frankrijk?

Frankrijk huist diverse prachtige bestemmingen voor een ontspannen en avontuurlijke kampeervakantie midden in de overweldigende natuur. Op deze bestemmingen kun je allerlei activiteiten ondernemen, zoals zwemmen in een groot meer, hoge en steile bergen beklimmen en genieten van culturele festiviteiten. Welke bestemmingen in Frankrijk zijn hierbij het mooist voor een camping?

1. Dordogne

Diverse campings zijn gevestigd in de Dordogne, een gebied vol met authentieke stadjes, mooie natuur en een aangename keuken. Hieronder valt ook de camping Les 2 vallées, welke drie sterren heeft en ideaal is voor rustzoekers en liefhebbers van de natuur en avontuur. Bezoek onder andere het middeleeuwse stadje Rocamadour, wat is gebouwd tegen een rots, of Brantôme en Sarlat. Ook zijn er een aantal indrukwekkende kastelen en grotten die een bezoekje waard zijn. Daarnaast vind je er prachtige natuur, zoals de rivier die er dwars doorheen loopt en waarlangs je kunt fietsen en wandelen of op kunt varen en in kunt zwemmen.

2. Franse Alpen

Kamperen in de Franse Alpen is een unieke ervaring, aangezien je heel dicht bij de natuur bent. Denk hierbij aan eeuwig besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Daarnaast liggen er in dit gebied prachtige meren, weiden en ook wijngaarden. Je kunt er lekker de rust opzoeken en diverse fiets- en wandeltochten maken. Een bekende fietsroute is bijvoorbeeld de beklimming van de Alpe d'Huez. Op cultureel gebied kun je een aantal schattige dorpjes in de bergen bezoeken, waarnaast er kastelen zijn en imposante, historische stadjes.

3. Franse Pyreneeën

Franse Pyreneeën

Ook dit gebied is gevuld met bergen met besneeuwde toppen. Wanneer je het waagt om de bergen te beklimmen, heb je toegang tot een uitgestrekt uitzicht. De Pyreneeën vormt de natuurlijke grens tussen Frankrijk en Spanje en omvat een aantal prachtige meren en keteldalen, zoals de Cirque de Gavarnie en de Cirque de Troumouse. In deze dalen kun je onder andere wandelen en fietsen. Ook zijn er stadjes, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Leuke stadjes zijn bijvoorbeeld Collioure, wat een mooi zandstrand heeft, en Bagnères-de-Luchon.

4. Normandië

Kamperen kan ook in deze regio in Noordwest-Frankrijk. Het gebied heeft een belangrijke rol gehad in de Tweede Wereldoorlog, waar nog veel herinneringen aan overeind gebleven zijn, welke zijn vastgelegd in musea. Daarnaast beschikt het over mooie groene en glooiende heuvels. Tevens zijn er diverse historische steden te bezoeken, zoals Bayeux, Caen en Rouen. Het absolute hoogtepunt van een vakantie in Normandië is het beroemde Mont Saint-Michel, wat een middeleeuwse abdij vormt die al vanaf ver te zien is.

Naar welk prachtige natuurgebied in Frankrijk ga jij op de volgende kampeervakantie toe?

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software