Met deze tips heb jij een geweldige fietsvakantie!

Intens genieten van de prachtige landschappen die je tegenkomt en op eigen tempo je vakantiebestemming ontdekken. Ja, met de fiets op vakantie geeft een intens gevoel van vrijheid en ontspanning. Op vakantie met de fiets is echter wel andere koek dan een auto- of vliegvakantie. Je hebt maar beperkt plek voor bagage en ook is het uitstippelen van een fietsroute een pré als je wil overnachten op leuke campings. Hier wat tips om je fietsvakantie op rolletjes te laten verlopen!

Koop geen onnodige spullen

Deze tip klinkt voor de hand liggend. Maar wist je dat veel meer spullen dan je denkt onnodig zijn op een fietsvakantie? Als je met de fiets op vakantie gaat, is de regel: “less is more”. Alle extra spullen die je meeneemt zorgen voor extra kilo’s die je vooruit moet trappen op de fiets. Wees dus kritisch bij het inpakken en vraag jezelf bij alles af of je het wel écht nodig zult hebben.

Is mijn fiets geschikt?

Als je op fietsvakantie gaat is toch wel het belangrijkste dat je fiets geschikt is. Je legt over het algemeen lange afstanden af inclusief bagage, waardoor criteria zoals fietscomfort erg belangrijk zijn. Wat ook erg belangrijk is, is het technische aspect van je fiets. Als je bijvoorbeeld over onverharde wegen gaat fietsen heb je voldoende demping nodig. In bergachtig gebied zijn voldoende versnellingen en goede remmen van belang. Zo vereist ieder gebied waarin je gaat fietsen andere specificaties. Wordt dit je allereerste fietsvakantie en twijfel je of je voldoende conditie hebt om de dagelijkse afstanden te volbrengen? Dan kun je een elektrische fiets overwegen. Deze zijn tegenwoordig zó goed, dat je ze prima kunt gebruiken voor een fietsvakantie. Ga je met de caravan op vakantie? Dan kan je ook de elektrische vouwfiets meenemen. Deze neemt weinig plek in beslag, maar biedt je hetzelfde comfort als een reguliere e-bike!

Is mijn fiets geschikt voor een fietsvakantie

Vervoer naar plek van bestemming

Je kunt natuurlijk vanuit huis naar de plaats van bestemming fietsen. Dit vereist wel een enorm strakke planning en een hoop geregel van tevoren en beperkt in bepaalde zin. Als je een verdere bestemming voor ogen hebt is fietsen vanuit huis wellicht niet helemaal haalbaar. Met de auto of het vliegtuig afreizen naar je vakantiebestemming en daar dan de fiets gebruiken is dan een betere optie.

Het inpakken van de fietstassen

Zorg dat je tassen links en rechts even zwaar zijn, zodat je fiets goed in balans blijft. Dit komt het fietscomfort ten goede. Je bagage over voor- en achterdragers verdelen kan ook helpen om balans te creëren. Let er ook op dat je bagage niet te ver uitsteekt, dan kom je niet in de problemen bij smalle doorgangen. Slapen in een vochtige slaapzak is niet fijn. Daarom kan je het beste de kleding en slaapspullen in een extra plastic zak bewaren. Zo blijft alles droog, zelfs als er een hoge luchtvochtigheid is of je door de regen moet fietsen. Mocht je nou wat meer mee willen nemen is een fietskar een goede manier van extra ruimte creëren. Hiermee ontlast je de fiets en kun je meer bagage meenemen. Het rijden met een fietskar vergt wel wat oefening. Met een spiegeltje op je stuur houdt je op een comfortabele manier zicht op je bagagekar en op wat er achter je gebeurt. Het allerbelangrijkste is om niet teveel na te denken en gewoon lekker op avontuur te gaan! Geniet van alle indrukken die je onderweg doet en van de heerlijke lichaamsbeweging. Vertel, waar gaat jouw fietsvakantie heen?

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software