Met de familie naar Calabrië

In het zuiden van Italië ligt de provincie Calabrië. Deze zone staat bekend om de indrukwekkende kuststroken met mooie stranden. In het binnenland vind je veel ongerepte natuur. Er zijn daar veel natuurparken waar verschillende avontuurlijke sporten mogelijk zijn. Ook aan het water zijn er veel mogelijkheden voor het beoefenen van watersport. Calabrië staat dus voor een avontuurlijke vakantie, maar wel één die uitermate geschikt is voor de hele familie. In dit artikel lees je alles over uitjes in Calabrië voor het hele gezin en krijg je tips over waar je het beste kunt overnachten.

Uitjes met de kinderen

Door de veelzijdigheid van Calabrië, zullen de kinderen zich er niet vervelen. Allereerst is er qua bezienswaardigheden erg veel te zien en te bekijken. In de stad Reggio, aan de westkust van Calabrië, zijn in het verleden veel aardbevingen geweest. Monumenten die destijds zijn ingestort, zijn allemaal herbouwd en erg interessant om te bekijken. De kathedraal bijvoorbeeld, en ook het archeologisch museum is een bezoekje waard. Calabrië was namelijk de eerste plek waar de Grieken in Italië aan land kwamen. Er zijn hierdoor veel Griekse sporen terug te vinden. Een andere bezienswaardigheid die leuk is voor het hele gezin is een bezoek aan het kasteel in de historische stad Amantea. Vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Als je familie van water houdt, dan is een boottocht naar de vulkaan en eiland Stromboli zeker een aanrader.

Natuur en actief bezig zijn

Naast de fijne steden en dorpen, is Calabrië ook rijk aan natuur en ideaal voor actieve bezigheden. Denk bijvoorbeeld eens aan het ontdekken van Calabrië met de trein! De historische Treno Della Sila brengt je naar het natuurpark La Sila Grande en heeft een tussenstop in San Nicola-Silvana Mansio, waar er een treintentoonstellig te zien is. De kinderen zullen deze trip vast heel leuk vinden. De rit in de stoomtrein duurt ongeveer twee uur. Het is gratis voor kinderen tot vier jaar. Volwassenen betalen 12 euro voor een kaartje en kinderen van 5 tot 12 jaar betalen 6 euro. In natuurpark La Sila Grande zijn allerlei stoere en avontuurlijke activiteiten te ondernemen. Je kunt er mountainbiken, boogschieten, of een parcours tussen de hoge bomen afleggen. Wanneer je kinderen al wat ouder zijn is dit dus een leuke optie. Aan de kust van Calabrië kun je trouwens heel goed raften, surfen en kanoën.

Kindvriendelijke hotels

In Calabrië zijn een aantal kindvriendelijke familiehotels te vinden. Een voorbeeld is Capovaticano Resort Thalasso Spa. Dit hotel biedt allerlei leuks aan voor zowel kinderen als ouders. Zo is er een groot zwembad en een spa. Daarnaast zijn er familiekamers beschikbaar. Een ander hotel dat hoog scoort bij families met kinderen is het Mare Nostrum Resort. Gelegen op maar 200 meter van het strand, is dit hotel een paradijs. Het beschikt over een dakterras met een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ook is er een tuin met palmbomen, een zwembad en een wellnesscentrum ontbreekt ook niet. Kinderen hoeven zich er niet te vervelen. Naast het zwembad, worden er dagelijks verschillende kinderactiviteiten georganiseerd. Er zijn verschillende familiekamers beschikbaar.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software