Kamperen voor beginners: zo doe je dat

Sommigen mensen gaan jaarlijks naar hun favoriete camping, anderen gaan voor de eerste keer. Voor de beginnende kampeerders is dit het perfecte artikel, want wij gaan jou een aantal tips geven hoe jij jouw eerste kampeertrip het beste aan kan pakken.

Checklist

Als je gaat kamperen heb je meer spullen nodig dan je denkt. Vooral als je van plan bent om te koken, heb je dingen nodig zoals pannen, borden, bestek: eigenlijk moet je je hele keuken meenemen. Een fornuis meenemen is toch wel lastig, maar er zijn oplossingen: een gasbrander of een kleine kookplaat. Voor jouw kopje koffie in de ochtend kan je filterkoffie meenemen die je kan opwarmen in een pannetje boven de gasbrander. Een ander noodzakelijk ding dat je niet moet vergeten is je eigen toiletpapier meenemen. De checklist kan je zo lang maken als je wilt, maar het is belangrijk om na te denken over alle kleine dingen die thuis vanzelfsprekend zijn. Leven op de camping is namelijk een heel ander verhaal.

Geschikte tent

Het zal je verbazen hoe groot het aanbod aan tenten is. De eerste stap naar jouw perfecte tent is bepalen met hoeveel personen je gaat en het doel van jouw kampeertrip. Ga jij met je hele gezin dat bestaat uit vijf personen, dan is de keuze snel gemaakt: een familietent. Grote tenten hebben vaak ook aparte slaapkamers zodat je toch nog iets van privacy hebt. Ben je meer van plan om met je partner van camping naar camping te reizen, dan is een kleine tent die je snel in en uit elkaar kan vouwen de tent voor jou.

Maak het jezelf comfortabel

Met kamperen ga je back to basic. Geen luxueuze bedden en ontbijt dat voor je klaarstaat. Maar dat betekent niet dat kamperen oncomfortabel hoeft te zijn. Zo zijn er luchtmatrassen of slaapmatten die jou geen rugpijn bezorgen. Ook mogen goede kampeerstoelen niet ontbreken als je écht wilt relaxen. Ben jij van plan om de omgeving te ontdekken, waarom zou je dan je normale fiets meenemen die veel ruimte in beslag neemt, als je ook voor een elektrische vouwfiets van Stella kan kiezen? Deze fiets heeft een opvouwbaar frame en kan daardoor makkelijk vervoerd worden. Zo is er extra plek in jouw kofferbak. Wij hopen dat je na deze tips goed voorbereid bent op jouw eerste kampeertrip. Vergeet de haringen niet!

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software