Kamperen met kinderen: belangrijke tips

Kamperen met kinderen, het kan ontzettend leuk zijn. Gezellig met het hele gezin wakker worden in de frisse natuur. De hele dag lekker buiten zijn er gezamenlijk allerlei leuke activiteiten ondernemen. Kinderen vinden het vaak heerlijk om veel buiten te spelen en genieten van alle ruimte. Toch kan het kamperen met kinderen ook een uitdaging zijn. Je zit natuurlijk op elkaars lip in een kleine ruimte en beschikt niet over alle comfort van thuis. Met de opkomst van glamping (glamoureus kamperen) is kamperen met kleine kinderen gelukkig een stuk makkelijker geworden. Of je nu kiest voor luxueus kamperen of echt back to basics wil, hier lees je alles over kamperen met kinderen. Tips, checklists en de allerleukste bestemmingen!

Glamping of een eigen tent?

Wie gaat kamperen met kinderen moet allereerst besluiten wat voor accommodatie het meest geschikt is. Tegenwoordig kun je op veel campings een luxe tent of mobile home boeken. De voordelen hiervan is dat je net iets meer comfort hebt. Zo beschik je vaak over een echt bed en kun je in de meeste gevallen koken. Ook beschikken deze accommodaties over basisbenodigdheden als beddengoed en pannen, wat natuurlijk scheelt in bagage. Ten slotte bespaar je jezelf de stress van het opzetten van de tent of het gedoe van rijden met een caravan. Het meenemen van een eigen accommodatie is daarentegen een stuk goedkoper. Ook ben je met een eigen tent of caravan meer flexibel.

Een kindvriendelijke camping

Vervolgens moet je gaan bedenken waar de reis naartoe gaat en welke camping je kiest. De camping is de belangrijkste keuze wanneer je gaat kamperen met kinderen. Er moet genoeg te doen zijn zodat ze zich niet gaan vervelen. Gelukkig zijn er overal in Europa leuke kindercampings te vinden. Veel hiervan hebben animatieteams om de kids bezig te houden en beschikken over speeltuinen en zwembaden. Over het algemeen kunnen kinderen zich goed zelf vermaken op een camping. Ze hebben alle ruimte om te spellen en kunnen overal vriendjes maken.

Tips voor het vinden van de perfecte camping

Op internet vind je allerlei leuke kindvriendelijke campings. Kamperen met kinderen in Frankrijk of Denemarken is ontzettend leuk. Hier barst het van de kindvriendelijke campings op mooie locaties. Ook voor diegenen die willen kamperen met kinderen in Nederland zijn er genoeg leuke opties. Wie reist met jonge kinderen doet er goed aan de voorzieningen te checken. Denk hierbij aan speciale wasplekken, een babybadje of aankleedkussen. Dit scheelt weer in bagage, wat erg handig is tijdens het kamperen met kinderen. Tips voor de veiligheid: kies een camping waar het zwembad omheind is en waar geen auto’s mogen komen op het terrein. Zo kan je kleintje lekker zelf rondrennen en veilig spelen.

Checklist voor kamperen met kinderen

Wie gaat kamperen met kinderen in Frankrijk of ergens anders in het buitenland, doet er goed aan vooraf een paklijst samen te stellen. Zo weet je zeker dat je geen essentiële spullen vergeet tijdens het inpakken. De ultieme checklist voor het kamperen met kinderen bevat onder andere wasmiddel (kinderen maken zich behoorlijk vies tijdens het buitenspelen) en genoeg warme kleding en dekentjes. Ook een klamboe of insectenspray is handig om je kleine mee te beschermen tegen insecten. Vergeet verder geen belangrijke items als zonnebrand, een EHBO-doos en spelletjes voor een regenachtige dag. Niets zo vervelend tijdens het kamperen als een zeurend kind. Wie genoeg spelletjes meeneemt voor binnen voorkomt verveling op een regenachtige dag.

Een gezellige gezinservaring

Heb je eenmaal een leuke accommodatie en camping gevonden en alle items van de checklist ingepakt? Dan ben je klaar om lekker te gaan genieten met je kinderen. Kamperen met het hele gezin is een ervaring die jou én je kleintjes nog lang bij zal blijven. Zij kunnen de hele dag genieten van de frisse lucht, terwijl jij eindelijk eens dat ene boek kunt uitlezen. Lekker even weg van de alledaagse sleur en geen afleiding van televisie, telefoon en computer. Tijdens het kamperen met kinderen komt het hele gezin tot rust en heb je uitgebreid de tijd voor elkaar. Een onvergetelijke ervaring!

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software