Kamperen in de winter? Dit is waar je het beste naartoe kan gaan!

In de winter kamperen is tegenwoordig heel goed mogelijk omdat de caravans en zeker de campers goed zijn uitgerust tegen kou. Ze zijn geïsoleerd en hebben vaak ringverwarming. Een elektrische vloerverwarming in caravan of camper is ideaal en als dit niet is ingebouwd voldoet een losse elektrische vloermat ook. Bereid je goed voor en koop alle campingspullen die je nodig hebt ruim op tijd. Zo weet je zeker dat je er warm bijzit op de camping, of dat nu in Nederland of in het buitenland is. Wanneer je naar het buitenland trekt met caravan of camper zorg dan wel voor sneeuwkettingen. Kijk vooraf op de site van de ANWB wat de voorschriften zijn in de landen waar je doorheen rijdt voor die periode. Zo kom je in elk geval niet voor verrassingen te staan en ga je veilig op reis.

Ga je kamperen in de winter? Dit is waar je het beste naartoe kan

In Oostenrijk, Duitsland en Nederland vind je campings met verwarmde sanitair gebouwen, want dat is in de winter toch echt wel nodig. In Oostenrijk, midden in de Kitzbüheler Alpen, ligt de 4 sterren camping Tirol Camp. Op de comfort staanplaatsen heb je een eigen verwarmde badkamer op je staanplaats. Heb je geen eigen verwarmde badkamer dan kun je gebruik maken van het verwarmde state-of-the-art sanitair. Je kunt na het skiën, langlaufen of wandelen heerlijk genieten en ontspannen van de energiebronnen, een 1000 m² grote wellness met energiefontein en fitness. Of ga eens kamperen op Grubhof Lofer in de Oostenrijkse Alpen waarbij je het mooiste van winterkamperen combineert met veel comfort en wellness. In het hoofdgebouw is Sauna & Wellness Alm gesitueerd op twee verdiepingen. Je kunt hier ook terecht voor professionele behandelingen en massages.

Meer wintercampings met verwarmd sanitair dichter bij huis

In Duitsland, kun je bij camping Hoch Schwarzwald terecht. De camping ligt boven de 1000 meter en direct naast de skilift. Er zijn volop mogelijkheden voor alpineskiën, snowboarden, langlaufen, bobsleeën en wandelen in de natuur. Natuurlijk kun je tussendoor van een heerlijk glas glühwein genieten in de winterzon. Bij Park Hochsauerland midden in het skigebied van Sauerland kun je terecht voor glamping of kies voor een VIP-accommodatie met eigen sauna. Park Hochsauerland ligt op nog geen drie uur rijden van de Nederlandse grens! Maar ook in Nederland kun je uitstekend kamperen in de winter omdat steeds meer campings openblijven in de winter. Je kunt dan terecht bij natuurcampings, maar ook bij 4- of 5 sterrencampings. Kijk wel of het sanitair is verwarmd als je een plek reserveert en of er een wellness of tropisch zwembad in de buurt is als je hiervan houdt.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software