Jij bent een kampeerder en wat voor één!

Kamperen, je moet ervan houden en gelukkig doen vele Nederlanders dat. Op vakantie met een caravan of tent geeft je vrijheid. Je zet je tijdelijke huisje binnen enkele minuten op, mits je de juiste materialen en omschrijving hebt! Ik ben een echte kampeerder en geniet van alles wat er om me heen gebeurd. Het is dan ook zeer vermakelijk om mensen die nieuw op de camping aankomen, te zien klooien met hun tent. Menig echtscheiding is het gevolg van samen een tent opzetten. Het vergt nodig teamwerk en geduld, ook handigheid en een goede omschrijving heb je wel nodig bij de vaak ingewikkelde grote tenten die opgezet dienen te worden. Staan jullie op het punt om een tent aan te schaffen voor een heerlijke vrije vakantie? Lees dan onderstaande informatie even door voor jullie een keus maken.

Hoognodige kenmerken van een goede tent

Een tent beschut je tegen regen, wind, zon en kou. Een beetje goede kwaliteit tent kan je absoluut helpen bij het verkrijgen van een heerlijke nachtrust en een plezierige vakantie. Een waterdichte tent is daarbij één van de belangrijkste normen. Je moet er niet aan denken om wakker te worden van druppels op je hoofd en een doordrenkte slaapzak. Ook de wind wil je het liefst trotseren terwijl je heerlijk ligt te slapen. Dus een wat stevigere tent is ook geen overbodige luxe. Gelukkig zijn de meeste tenten die tegenwoordig te koop zijn, gemaakt van innovatieve materialen die licht, slijtvast, sterk en wind – en waterdicht zijn. Ook zijn ze eenvoudig op te zetten en/of op te vouwen, mits je dus de gebruiksaanwijzing leest.

Welk formaat tent is handig?

De grootte van de tent die je wilt aanschaffen voor een vrije vakantie hangt af van het aantal personen die erin moeten slapen. Natuurlijk heb je daarbij ook nog de nodige bagage die je graag droog en beschermd wilt opbergen. Daarom kopen de meeste kampeerders een tent die voor één persoon extra geschikt is. Dus zijn jullie met 4 personen, koop dan een 5 persoons tent. Uiteraard is het ook mogelijk om naast of bij je slaaptent een opberg tentje te zetten of zelfs een tentje om overdag in te vertoeven tijdens slecht weer. Ook hierin zijn de mogelijkheden enorm.

Wat voor een soort tent moet ik kopen?

Wanneer je naar een kampeerwinkel gaat of je zoekt op het internet naar bijvoorbeeld een 5 persoons tent dan zie je enorm veel verschillende tenten staan. Je hebt de steeds bekendere werptenten, die je gewoon neergooit en zichzelf vervolgens uitvouwt en opzet. Let hierbij wel op dat je even goed kijkt hoe deze opgevouwen zit voor je m werpt want de andere kampeerders hebben het meeste schik wanneer zo’n werptent weer opgevouwen moet worden. Je kunt ook kiezen voor een tunneltent, een opblaasbare tent, een iglotentje, boogtent, noktent of zelfs een tipi.

Kies de tent die past bij jouw vakantie

Wanneer je dagelijks van plaats wisselt tijdens je vakantie dan is het zeer prettig dat je een tent kiest die zeer snel neergezet kan worden en ook weer ingepakt is. Ga je op de fiets of wandelend je vakantie doorbrengen, dan is een lichtgewicht tent geen overbodige luxe. Blijf je de gehele zomervakantie op één plek op de camping staan? Kies dan voor een tent met wat extra ruimte, zes weken op elkaars lip zitten geeft gegarandeerd wrijving in een te kleine tent.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software