Goed verzekerd op vakantie met de auto

Met de zomer voor de deur zijn veel mensen alweer bezig hun vakantie te plannen. Mede door corona kiezen de meesten van ons voor een vakantie met de auto inclusief vouwwagen of caravan. Een veilige manier van vervoer omdat men alleen met het gezin reist. Onderweg naar de vakantiebestemming kan er nog wel eens iets misgaan met de auto. Dan is het fijn als u kunt rekenen op professionele pechhulp en een goede autoverzekering.

Pech onderweg

Een goede autoverzekering is onmisbaar wanneer u met de auto op vakantie gaat. Er kan onderweg van alles gebeuren. U kunt zelf schade veroorzaken maar ook buiten uw schuld om betrokken raken bij een ongeluk. Ook motorpech kan de vakantie flink verknallen. Wanneer u uw standaard autoverzekering heeft uitgebreid met een pechhulp verzekering is pech uiteraard nog steeds lastig, maar bent u wel verzekerd van snelle professionele hulp zodat u uw vakantie zo snel mogelijk kunt voortzetten, al dan niet met vervangend vervoer.

Pech of schade in het buitenland

Wanneer u met de auto op vakantie gaat is de kans groot dat een eventueel pechgeval zich voordoet in het buitenland. Dat is geen enkel probleem. Pechhulp biedt hulp aan automobilisten binnen heel Europa. Er wordt allereerst geprobeerd uw auto ter plaatse te repareren. Wanneer dit echt niet lukt wordt een vervangende auto geregeld en uiteraard betaald door de verzekering. Uw eigen auto wordt vervoerd naar de garage. In plaats van vervangend vervoer kunt u ook kiezen voor een vergoeding van 30 euro per dag. Wanneer het ook de garage niet lukt om uw auto binnen 10 dagen te repareren wordt de auto kosteloos naar Nederland getransporteerd. Mocht het zo zijn dat het transporteren meer kost dan de dagwaarde van de auto dan wordt de auto afgevoerd en krijgt u de dagwaarde van de auto vergoed. Als u in een auto rijdt en daarbij een pechhulp pakket heeft, is het goed om te checken of en hoe dat pakket kosten in het buitenland vergoed. Een verzekering voor uw auto kunt u tegenwoordig eenvoudig zelf online regelen.

Ongeval onderweg

Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval onderweg is het afhankelijk van uw verzekering wat u krijgt vergoedt. Wanneer u alleen een WA verzekering heeft worden enkel de kosten vergoedt die u bij de andere partij heeft veroorzaakt. Bij een beperkt casco of all risk verzekering zijn ook uw eigen auto en spullen verzekerd. Dit geldt overigens in de meeste gevallen niet alleen voor ongevallen maar ook tegen hagelschade, inbraak en ruitschade. Een extra veilig gevoel voor een hopelijk zorgeloze vakantie.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software