Drie tips voor veilig internetgebruik op vakantie

In het dagelijks leven is internet niet meer uit ons leven weg te denken. Je gebruikt internet om te mailen, te bankieren of te shoppen. Daarnaast gebruiken ook de kinderen het vaak om bijvoorbeeld online naar de leukste filmpjes te kijken. Ook op vakantie neemt het internetgebruik onder Nederlandse consumenten alsmaar toe. Op vakantie kun je verschillende apparaten meenemen die je tijdens je vakantie gebruikt om verbinding met het internet mee te maken. Denk bijvoorbeeld aan je tablet, je smartphone of je laptop. De gevaren van internetgebruik buiten je eigen netwerk liggen echter op de loer. Wij delen graag een aantal tips met je die je online veiligheid op vakantie ook zo groot mogelijk maken.

Vermijd onveilige netwerken

Als je op je apparaat gaat zoeken naar beschikbare draadloze netwerken in de buurt, kom je vaak een hele lijst aan netwerken tegen. Ga niet zomaar verbinding maken met elk willekeurig netwerk. Als je de beheerder van het netwerk niet kent, kan het gevaarlijk zijn om hiermee te verbinden. Vrijwel elke vakantie accommodatie heeft de beschikking over een eigen beveiligd netwerk. Zo weet je zeker welke beheerder achter dit netwerk zit, en dat zij geen kwade intenties hebben. Twijfel je welk netwerk bij jouw accommodatie hoort? Vraag het dan altijd even na bij de receptie, zodat jij met het juiste netwerk verbinding kunt maken.

Bescherm je apparaten goed

Zorg er ook op vakantie voor dat jouw apparaten goed beschermd zijn tegen onveilige praktijken van buitenaf. Beveilig je apparaten tegen bijvoorbeeld virussen, malware of spyware. Er zijn internetproviders die je daar bij kunnen helpen, zoals Solcon. Solcon heeft online veiligheid hoog in het vaandel staan er zorgt er voor dat al jouw apparaten optimaal beveiligd zijn. Dat geeft een veilig gevoel, ook op vakantie. Als jouw apparaten goed beveiligd zijn, kun je op vakantie gewoon op een beveiligde manier online bankieren of zelfs veilig online winkelen. Wil je meer weten over hoe Solcon al jouw apparaten kan beveiligen? Bekijk dan de website: www.solcon.nl.

Installeer geen twijfelachtige apps

Voor heel veel zaken is er tegenwoordig een app beschikbaar. Ook op vakantie zul je diensten tegenkomen die je vragen om een app te installeren. Wij raden je aan om alleen apps te downloaden die je kunt verkrijgen in de officiële app stores die op jouw apparaat beschikbaar zijn. Wanneer je wordt verwezen naar een website die je niet vertrouwt waar je een app kunt downloaden, loop je de kans dat daar een app wordt aangeboden die niet veilig is. Vertrouw je het niet? Doe het dan ook niet. Het gezond verstand is vaak een hele goede raadgever. Want iets wat niet goed aanvoelt, is vaak ook niet goed.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Solcon.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software