De Var: een prachtig deel van Frankrijk om te kamperen

Frankrijk is en blijft een populair vakantieland. Het staat bekend om de veelzijdigheid, de adembenemend mooie landschappen en natuurlijk de heerlijke keuken. Een van deze regio's waar je zou kunnen neerstrijken, is de Var, gelegen in het zuidoosten van het land. Je geniet er van een lekker, mediterraan klimaat, uitgestrekte wijngaarden, schilderachtige dorpjes en een ongerepte natuur.

Luxe camping in Frankrijk als ideale uitvalsbasis

Als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen is een luxe camping Frankrijk ideaal. Je zit er middenin de natuur en geniet daarom optimaal van het prachtige landschap. Tegelijkertijd is er op de camping zelf van alles te beleven en ben je er voorzien van alle luxe en comfort die je je tijdens je vakantie maar kunt wensen. Deze campings bieden comfortabele accommodaties, zoals stacaravans of glampingtenten en voorzieningen zoals zwembaden, restaurants en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om te kamperen, dus kies het soort verblijf dat bij je past.

Leuke activiteiten in de regio

De Var heeft een schat aan bezienswaardigheden en schitterende natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ga op verkenning in de Gorges du Verdon, een adembenemende kloof die bekendstaat als de "Grand Canyon" van Europa. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten, wandelen, kajakken en zelfs paragliden. Voor avontuurlijke vakantiegangers biedt de Var tal van leuke activiteiten om uit te proberen. Huur bijvoorbeeld een fiets en verken het prachtige platteland terwijl je langs wijngaarden en olijfboomgaarden fietst. Of ga wandelen in het Esterelgebergte, waar je kunt genieten van spectaculaire uitzichten over de Middellandse Zee.

Cultuur en historie

Van heel andere aard, maar zeker niet minder leuk, is het pittoreske havenstadje Saint-Tropez, dat wereldberoemd is geworden als een hotspot voor beroemdheden en de jetset. Wandel door de smalle straatjes, bewonder luxe jachten in de haven en geniet van heerlijke Franse delicatessen in een van de vele restaurants. Voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur zijn er ook veel interessante plaatsen om te bezoeken, zoals het middeleeuwse dorp Les Arcs-sur-Argens met zijn oude kasteel en charmante straatjes. Breng ook een bezoek aan de abdij van Thoronet, een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur.

Leuke activiteiten op de camping

Leuke activiteiten op de camping

Naast het verkennen van de regio, biedt je camping in de Var ook een scala aan leuke activiteiten op het terrein zelf. Neem een verfrissende duik in het zwembad, speel een potje tennis of volleybal, of ontspan gewoon met een goed boek op je eigen terras. Voor kinderen zijn er uiteraard ook speciale animatieprogramma's waar ze kunnen deelnemen aan spelletjes en knutselactiviteiten onder begeleiding van professionele animatieteams. Op deze manier kunnen ouders even ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken.

De Var is zonder twijfel een prachtige regio in Frankrijk die veel te bieden heeft voor vakantiegangers. Kies voor een luxe camping in Frankrijk als ideale uitvalsbasis om deze regio te verkennen. Geniet van vrijheid en natuur, maar ook van luxe en comfort en ontdek al het moois dat de Var te bieden heeft!

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software