De 6 must have gadgets voor de perfecte kampeervakantie

Kamperen wordt deze dagen steeds luxer. Er komen allerlei handige gadgets op de markt. Zo ontbreekt het je aan geen enkel gemak tijdens je kampeervakantie. Daarmee verdwijnen ook zo langzamerhand alle nadelen van kamperen. Je hebt heerlijke relaxstoelen om in te zitten, tenten die zichzelf opzetten, zeer goede kwaliteit luchtmatjes, lichtgewicht hangmatten en ga zo maar door. Nooit meer rugpijn van een slechte nacht op je half lekke luchtbed, gastronomisch koken in een professionele wok en lekker luieren in een relaxstoel. We zetten de 6 absolute kampeer must haves even voor je op een rij.

Lichtgewicht comfortabele stoeltjes

We zien ze ineens overal: de Helinix Chair Zero stoeltjes. Kleine lage lichtgewicht stoeltjes met bijpassend tafeltje. Een ideale basisset voor bij het kamperen. En ook één van de meest comfortabele stoeltjes die we kennen. Bovendien zijn ze opvouwbaar tot een zeer klein pakketje. Dat maakt ze dus ook zeer geschikt voor een fiets- of trekkingsvakantie.

Lichtgewicht hangmat

Een kampeervakantie is om even heerlijk te ontspannen en niets is dan beter dan een lekkere luie hangmat. Ook handig wanneer je verder alleen maar een paar stoeltjes hebt. Zo kun je ook eens ergens anders zitten of liggen. De reishangmat vouw je op tot klein pakketje van 10 centimeter. Je hangt hem heel eenvoudig overal op. Bescherm wel de bast van de bomen even met een oude handdoek.

Pop up tent

De zogenaamde pop up tentjes zijn ideaal voor kampeerders die een paar keer naar een andere plek reizen. Je opent de hoes en de tent zet zichzelf als het ware op. Zo ben je in vijf minuten klaar met je tent opzetten. Het opvouwen is even een handigheidje. Maar zodra je dit onder de knie hebt dan is ook dit maar een paar minuten werk.

Beste slaapmatje

Qua slaapmatjes lopen de meningen uiteen. Uit verschillende tests komt de Thermarest Neo Air XL Lite slaapmat als beste naar voren. Dit matje is voldoende dik, lichtgewicht en heeft een zeer goede isolatie. Vind je alleen maar een matje toch te hard? Veel kampeerders plaatsen ook een matje bovenop een luchtbed voor optimaal slaapcomfort.

Sanitaire oplossing

Wie wel eens op een wat koudere plek kampeert weet dit: het grootste probleem ontstaat ’s-nachts. De temperatuur daalt en je volle blaas meldt zich. En tja, dan is het toiletgebouw meestal niet in de buurt. Natuurlijk is er het chemisch toilet, maar tegenwoordig is er ook een nieuwe oplossing: de plaszak. Ok, we geven toe, de naam klinkt niet zo heel erg aantrekkelijk. Maar we denken dat dit toch echt een uitkomst kan zijn voor ’s-nachts of wildkamperen. De zak is gevuld met een gelei en je kunt hem verschillende keren gebruiken. Ook handig voor op safari in Afrika.

Solar buitendouche

Een andere irritatie op kampeervakanties: de ellenlange rijen bij de douche. Een solardouche is dan echt een uitkomst. Na het strand kan het hele gezin zich snel even afspoelen onder de heerlijke lauw warme douche. Zo ben je snel klaar en het is nog milieuvriendelijk ook. Het water warmt zich met de zonnekracht op zodat je van een heerlijke douche geniet. En zeg nou eerlijk? Wat is er nu lekkerder dan buiten in de open lucht even douchen?

Comfortabel kamperen in een tent of hotel

Heb je een fijne kampeervakantie achter de rug en wil je deze graag comfortabel afsluiten? Overweeg om eens een nachtje in een luxe hotel door te brengen. Je hoeft niet bang te zijn om nat te regenen en je verzekert jezelf van een comfortabel bed. ’s Morgens geniet je van een uitgebreid ontbijt en je maakt gebruik van diverse wellness faciliteiten. Bij slecht weer op komst is een hotel een prettige uitvalsbasis. Je bent in een hotel duurder uit dan wanneer je kampeert, maar alles is wel binnen handbereik. Daarentegen is een verblijf in de natuur onvergetelijk - een ervaring die niemand jou ooit afpakt!

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software