7 dingen die onmisbaar zijn op elke vakantie

Ik ga op vakantie en ik neem mee… Naast alle logische bagage zoals je paspoort, tandpasta en genoeg kleren, zijn er natuurlijk ook nog andere dingen die van pas komen tijdens een autovakantie. Deze niet heel onbelangrijke dingen worden nog wel eens vergeten of zouden zomaar heel handig zijn om aan te schaffen. Daarom hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

1. Reis- en taalgids

Super handig als je ergens heen gaat waar je nog nooit eerder bent geweest. Engels spreken ze natuurlijk in bijna alle landen wel maar het is juist leuk om wat over de taal te leren die ze in je vakantieland spreken. Misschien kun je na een paar dagen wel wat eten of drinken bestellen in het Spaans, Italiaans of Frans! Daarnaast vind je in een reisgids vaak veel leuke plekjes die je in de omgeving kunt bezoeken. Zeker de moeite waard om eens in te duiken als je op het strand of naast het zwembad ligt.

2. Koelbox

Deze is vooral makkelijk als je met een tentje op vakantie gaat. Maar ook bij een caravan zonder koelkast is een koelbox een echte musthave. Als je naar een warm land gaat, is er niks lekker dan gekoelde versnapering. Een koud drankje en hapje gaan er dan altijd wel goed in. Op de camping en in de auto zijn elektrische koelboxen een goede uitkomst. Wees slim en kies bijvoorbeeld voor een koelbox met zowel een 12V aansluiting voor in de auto, als een 230V aansluiting op de camping. Je sluit een elektrische koelbox aan op stroom en hij verwarmt je eten en drinken tot ver onder de omgevingstemperatuur. Sommige elektrische koelboxen kunnen ook vriezen. Ideaal toch?

3. Verlengsnoer(en)

Wanneer je gaat kamperen moet je vaak stroom aftappen van de camping. Maar helaas zit deze niet altijd in de buurt, daarom is het handig om voor de zekerheid een verlengkabel mee te nemen. Zo kun je zonder gedoe, waar je maar wilt, gebruik maken van de stroom.

4. Medicijnen

Ook op vakantie kun je wel eens misselijk worden. Daarom is het handig om in ieder geval een pakje paracetamols mee te nemen. Het kan ook best eens voorkomen dat buitenlands eten niet helemaal goed valt. Als jij op het strand ligt in je bikini wil je denk ik ook liever niet om de 5 minuten naar het wc-gebouw rennen. Neem daarom ook een pakje diarreeremmers mee. En mocht je deze nou vergeten en tijdens het rennen naar de wc op je plaat gaan, neem dan voor de zekerheid ook maar een pakje pleisters mee. We weten allemaal dat de wegen in het buitenland niet allemaal even mooi en netjes zijn aangelegd als in Nederland.

5. Oplader

Je zou denken dat mensen er wel aan denken om een oplader mee te nemen voor hetgeen waarop anderen ze kunnen bereiken in geval van nood. Maar je zult nog versteld van staan. Dit is een van de meest vergeten dingen op vakantie. Zeker de moeite waard dus om duidelijk op je bagagelijst te zetten. Jij wilt toch ook mensen kunnen bereiken als je zelf in de penarie zit?

6. Batterijen

Deze zijn altijd handig om extra bij te hebben op vakantie. Er zijn namelijk zoveel dingen die op batterijen werken en er is niks lulliger dan dat je er op vakantie of onderweg niks mee kunt. Back-up batterijen mogen dus ook niet ontbreken in je koffer of achterbak.

7. Last but not least: autopapieren

Zorg ervoor dat je alles binnen een handomdraai erbij kunt pakken in geval van nood. Denk hierbij niet alleen aan je rijbewijs (duh) maar ook het kentekenbewijs, verzekeringspapieren en de groene kaart. Zo ben je op alles voorbereid. Ons advies; maak voor je gaat inpakken altijd een lijstje met alles wat je mee moet nemen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet. Alles wat je nog te binnen schiet kun je er nog snel bij schrijven. Oh, en don’t forget; voor sommige landen moet je vignetten kopen om op de weg te mogen rijden. Haal deze van tevoren bij de ANWB, dan ben je er onderweg geen tijd meer mee kwijt en ben je dus sneller op plek van bestemming. Enjoy!

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software