3 van Europa’s mooiste plekken om te kamperen

De populairste bestemmingen voor een vakantie op de camping, zijn Frankrijk en Spanje, op de voet gevolgd door het noorden van Italië. We nemen je graag mee naar drie van de mooiste plekken in Europa om te kamperen.

‘Glamping’ in Istrië (Kroatië)

Dat Kroatië inmiddels zo’n geliefd vakantieland is, heeft het met name te danken aan Istrië, het prachtige schiereiland in de Adriatische zee. Kleinere delen van het schiereiland zijn trouwens Sloveens en Italiaans, maar het overgrote deel is Kroatisch. Vanaf de Nederlandse grens rijd je in ongeveer 13 uur naar Istrië. Hoewel het ongerepte, binnenland met zijn bossen en wijngaarden ook prachtig is, zetten de meeste mensen koers richting de witte (kiezel)stranden van Istrië voor een strandvakantie aan de Adriatische kust.

Tot de bekendste kustplaatsen behoren − van noord naar zuid − Pula, met het bekende Romeinse amfitheater, het prachtige havenstadje Rovinj en Poreč met zijn bruisend uitgaansleven. In de buurt van deze plaatsen vind je behalve de nodige hotels ontzettend veel campings. ‘Glamping’ is in Istrië een waar fenomeen. Op deze campings verblijf je in chique huuraccommodaties, zoals een luxe stacaravan, chalet of een grote lodge- of safaritent. Op deze luxe campings tref je de meest uitgebreide voorzieningen aan, zoals subtropische zwemparadijzen. Niet zelden heeft zo’n camping ook een privéstrand of zelfs eigen haven om aan te meren met je boot.

Kamperen aan het Lago Maggiore (Italië)Kamperen aan het Lago Maggiore (Italië)

Het Lago Maggiore, ook wel ‘Lago Verbana’ genoemd, is na het Gardameer het grootste meer van Italië. En volgens velen het mooiste. Een ideale bestemming om op de camping neer te strijken dus. Vanaf de Nederlandse grens is het slechts 10 uur rijden, wat het tot een geliefde bestemming voor een autovakantie maakt. Het meer ligt op de grens van Zwitserland en Italië, aan de voet van de Alpen. Het grootste deel van het Lago Maggiore-meer ligt in Italië, precies op de grens van de regio’s Piëmont (westoever) en Lombardije (oostoever).

Campings in de buurt van Lago Maggiore zijn er genoeg, met staanplaatsen voor je camper of caravan en meestal ook bungalows of stacaravans. Deze campings liggen vaak op korte afstand van stadjes en dorpen zoals Verbania, Stresa, Cannobio (Piëmont), Sesto Calende, Laveno en Luino (Lombardije). Dus als je even van de camping af wilt om in een ristorante of (voordeligere) trattoria te genieten van typische streekgerechten als vitello tonnato en risotto Milanese met ossobuco, dan is daar alle gelegenheid toe.

Campings in Slovenië

Slovenië is een vakantieland dat erg in opkomst is. Via Duitsland en Oostenrijk rijd je er in minder dan 12 uur vanaf de Nederlandse grens naartoe. Slovenië staat bekend om zijn prachtige bergen, bossen en meren. Het land is een echte aanrader als je eens wat anders wilt dan zon, zee en strand. Al kun je hier ook naar de kust. Een klein deel van het overwegend Kroatische schiereiland Istrië bevindt zich namelijk op Sloveens grondgebied.

Als vakantiebestemming is het westen van het land het populairst. Het is dan ook niet gek dat je hier de meeste campings in Slovenië aantreft, die vaak ook nog eens verrassend geprijsd zijn. Deze campings bevinden zich niet toevallig in de buurt van de natuurlijke hoogtepunten van het land, zoals het wereldberoemde meer van Bled, met in het midden het eilandje met kerkje. Niet ver van dit meer bevindt zich de een andere ware must-see: de Vintgar-kloof, die is uitgesleten door het felblauwe water van de rivier de Rodovna. Aan de campings in het meer van Bohinj, prachtig gelegen tussen de bergen, is het wellicht minder druk dan aan het drukbezochte meer van Bled. Last but not least zijn de grotten van Postojna, de grootste grot van Europa, een bezoekje meer dan waard als je ‘toevallig’ op een camping in de buurt verblijft.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software