3 Tips waar je op moet letten bij het huren van een camper

Lijkt het je wat om met de camper op vakantie te gaan, maar wil je er niet direct zelf één aanschaffen? Dan kun je campers huren van zowel particulieren als bedrijven. Op deze manier kun je uittesten of een camper iets voor jou is, zonder direct een dure aanschaf te doen. Hier vind je 3 tips waar je op moet letten als je een camper wilt huren.

1. Boek vroeg en bepaal wanneer je wilt gaan

Vroegboekkorting is zeker ook van toepassing bij de huur van campers. Bovendien heb je de eerste keus, wanneer je vroeg boekt. Zorg ook dat je een goed seizoen kiest. In het voor- en najaar zijn campers goedkoper dan midden in de zomervakantie. Dus als je daar niet van afhankelijk bent, is het de moeite waard om in het laagseizoen te gaan.

2. Let op verzekeringen

In Nederland is het verplicht om motorvoertuigen te verzekeren. Huur je via een bedrijf? Dan zit daar vaak een allriskverzekering bij. Wel betaal je vaak een eigen risico van ongeveer €1000, mocht er iets gebeuren. Dit is om te voorkomen dat mensen onzorgvuldig met een camper om gaan omdat ze toch allrisk verzekerd zijn.

Huur je van een particulier? Dan moet je vaak een eigen verzekering afsluiten. De eigenaar is in de meeste gevallen niet verzekerd voor schade die jij als huurder aanricht, dus dan draai jij volledig voor de kosten op.

3. Weet waar je heen wilt

De belangrijkste tip is om van tevoren te bepalen waar je heen wilt. Dit heeft namelijk een grote invloed op je keuze voor welke camper je wilt huren en hoeveel het je gaat kosten.

- Sommige verhuurders rekenen een kilometerprijs. Dit kan voor extra kosten achteraf zorgen, als je opeens besloot verder te rijden dan afgesproken.

- Wil je de camper mee nemen op een ferry naar een eiland? Dan betaal je voor een grote camper een stuk meer dan voor een kleine. Deze kosten kunnen flink oplopen dus wees je daar vooraf al bewust van.

- Wil je wildkamperen? Dat mag lang niet overal en in veel landen staan er flinke boetes op die echt in de duizenden euro’s kunnen lopen. Wil je dus budget reizen, dan kan wildkamperen veel geld schelen. Maar zo’n boete kan dat in één klap teniet doen.

- Een camper kun je niet loskoppelen dus je zult alles met de camper moeten doen. Wil je vooral naar steden en afgelegen plekken? Dan is het lastig manoeuvreren met een grote camper. Ga dan voor een kleinere optie, waarmee je niet opeens vast staat in een klein straatje. Ook een berg oprijden kost flink meer moeite met een grote camper. Dus als je zo’n zware wagen niet gewend bent, is dat niet aan te raden.

Naast bekende concepten als Camptoo en Paul Camper, zijn er in Nederland ook bedrijven die dit voor je aanbieden. Je hebt dan te maken met een professioneel bedrijf waar alles goed geregeld is. Een voorbeeld is Camper Deluxe, waar je naast campers kunt kopen, ook allerlei soorten campers kunt huren.

Sitemap Blogs
© 2024 — kampeerdirect.nl — development by Harris Software